Marius de Groot

Kunst & Navigatie

Exposities

Voorgaande exposities

2017

Bouwman Boeken – De Bilt
v.a. 17 januari 2017 t/m 1 maart 2017
Bouwman boeken biedt lokale kunstenaars sinds kort de gelegenheid werk te exposeren. Deze sfeervolle boekenwinkel is meer dan een plek waar boeken verkocht worden, het is tevens  gelegenheid waar over een krant of boek koffie gedronken kan worden. En sinds kort dus ook tussen kunst.

Mijn eerste expositie in deze regio, waar ik sinds juni 2016 woon, en in een ambiance die ik vanaf de eerste dag geweldig vond!
Kijk voor openingstijden op BouwmanBoeken
Hessenweg 168, 3731 JN De Bilt.

2016

Praktijk Manueel Therapeuten – Dieren
v.a. 20 juli 2010 t/m september 2016
Deze praktijk voor manueel therapie, een van de eersten in Nederland, wordt gerund door dhr. Pieter Donders. Niet alleen een zeer bekwaam therapeut, tevens een hartverwarmend mens. En destijds aan de Zuider Parallelweg mijn buurman. Hij bood mij de fantastische mogelijkheid wat werk ten toon te stellen in zijn drukbezochte praktijk.
Zuider Parallelweg 1a, Dieren. www.manueeltherapeuten.com

2015

Atelier Art to Heart – Dieren
v.a. 14 maart 2010 t/m september 2015
Expositie / open atelier ‘Art to Heart’. In mijn eigen werkplek ontvang ik u met plezier! Bij de koffie serveer ik desgewenst ook verhalen over mijn reizen en kunst.
Openingstijden: op afspraak.
Zuider parallelweg (was t/m augustus 2012 nummer 3b), Dieren. www.arttoheart.nl

2014

Flavor’s – Boudhanath (Kathmandu Nepal)
v.a. 10 december 2013 t/m oktober 2014
Na vijf jaar terug in Nepal! en in het vernieuwde café ‘Flavor’s de tweede expositie, deze keer met als doel de opbrengst voor een school te gebruiken.

2013

Raadskelder – Doesburg
26 mei t/m 7 juli 2013 – iedere zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 (behalve 29 & 30 juni)
In deze prachtige ruimte in het hart van Doesburg mag ik anderhalve maand lang mijn werk exposeren.
Ik heb vanaf kindsbeen een band met Doesburg, mijn ouders kwamen er vaak met ons schip. Bovendien is deze stad uitgegroeid tot een behoorijke kunststad in de regio. Een mooie gelegenheid dus!
Raadskelder, Philip Gastelaarsstraat 2 Doesburg  www.raadskelder-doesburg.nl

2012

Voormalig Rabobank gebouw – Brummen
13 april 2012 t/m 30 september
De Kunstkring Brummen bestaat 10 jaar. Dat wordt gevierd met een overzichtstentoonstelling van alle leden in de oude Rabobank te Brummen. Tot en met 30 september alle weekenden van vrijdag t/m zondag.

Atelier Fransje Versloot – van Nelle fabriek Joure
16 maart 2010 t/m 19 september 2012
Tussen de mooie grote doeken van Fransje mocht ik heel ludiek ‘vierkante kerstballen’ komen inrichten in haar winkel. Het duurde even en zo werden het dus ‘paas kubussen’.
Openingstijden: zie website
Slachtedijk 9, Joure.  www.fransjeversloot.nl

Bloembinderij Roosmarij
23 november 2010 t/m 11 januari 2012
De aanschaf van een boeket leidde tot een geanimeerd gesprek met de eigenaar, die al snel opperde dat hij graag kleurrijk abstract werk in zijn ruimte zou zien als tegenwicht voor de vele bloemen en planten. Een paar dagen later is een eerste kunstwerk achter de toonbank opgehangen.
Wilhelminaweg 80, Dieren. www.roosmarij.nl

2011

Open atelierdagen Kunstkring Brummen e.o.
2 t/m 4 september 2011
De kunstkring houdt een keer per jaar een open atelier route en diverse locaties dienen als podium. Mijn werk is te zien in het Sprengenhus te Laag Soeren. De opening vindt plaats in de bronckhorsthoeve te Brummen, waar tevens een overzichtstentoonstelling van de deelnemende leden is. Verder maken we als leden allemaal een kunstwerk, dat geveild zal worden – de opbrengst is voor een goed doel. Deze werken zullen eveneens ten toon gesteld staan in de bronckhorsthoeve en vanaf hier geveild worden.
Bronkhorsterweg 1-3, Brummen. www.bronckhorsthoeve.nl / www.kunstkring-brummen.nl

‘De Verdraagzaamheid’, restaurant grand café – Zaltbommel
v.a. 29 maart t/m 1 september 2011
Grand café / restaurant ‘de Verdraagzaamheid’, een gebouw uit omstreeks 1875, staat prominent aan de waalkade in Zaltbommel. Het aanbod schepen dat langskomt maakt dat je als bezoeker eenvoudig weg kunt dromen. Met de Waal op de achtergrond heb ik met plezier de expositie ingericht.
Waalkade 6, Zaltbommel. www.verdraagzaamheid.com

Woningstichting Brummen
12 mei t/m 22 augustus 2011
Mijn lidmaatschap van kunstkring Brummen heeft inmiddels al een tweede expositiemogelijkheid opgeleverd. Woonstichting Brummen heet leden van de kunstkring welkom hun werk te exposeren, voor iedereen een mooie kans.
Kampweg 31, Brummen. www.woningstichtingbrummen.nl

Remardo Scheepvaartbedrijf B.V. – Delft
4 januari t/m 9 juli 2011
Bij de eigenaar/kapitein van dit bedrijf is een erker in het kantoor aanwezig. Zowel van binnen als van buiten is het tentoongestelde werk uitstekend zichtbaar. Aldus kwam Jan van de Wijk met het idee om bij hem werk neer te zetten. Fantastisch plan. En hé, het staat goed in je kantoor!
Molenweide 32, Delft

‘De Bonte Hond’, restaurant – Doesburg
29 mei 2009 t/m 29 juni 2011
In bijzonder gezellig en druk bezocht restaurant ‘de Bonte Hond’ van fam. van Rooy mocht ik ‘ter kennismaking voor een breder publiek’ een kleine tafel inrichten met wat klein ruimtelijk werk. Hartverwarmend.
Openingstijden: dinsdag t/m zondag
Roggestraat 8, Doesburg. www.de-bonte-hond.nl

Zomercultuur – Laag Keppel
19 juni 2011
Op deze culturele zomermarkt, tegen het decor van schilderachtig Laag Keppel, ben ik voor het derde achtereenvolgende jaar een van de genodigde kunstenaars.
o.a. Dorpsstraat, Laag Keppel. www.keppelcultuur.organiseert.nl

ART Brummen
Zaterdag en zondag, 28 en 29 mei 2011
ART Brummen organiseert open atelierroute’s in de gemeente Brummen en omgeving. Het prachtige afwisselende landschap van Veluwezoom, IJsseldal en natuurgebied de Loenermark lenen zich hier uitstekend voor.
Voor een van de weekenden ben ik door Piet van Middelaar uitgenodigd als gastexposant in Atelier de Rode Reiger.
Burgemeester de Wijslaan 22, Brummen. www.art-brummen.nl / www.pietvanmiddelaar.nl

Gemeentehuis Brummen
4 maart t/m 12 mei 2011
Met ingang van januari 2011 ben ik lid van kunstkring Brummen e.o. Mijn intrede ging direct gepaard met een uitnodiging om medio maart te exposeren in het gemeentehuis. Dat is wat je noemt een hartelijk welkom!
Engelenburgerlaan 31, Brummen. www.brummen.nl

Universitair Centrum voor Chronische Ziekten ‘Dekkerswald’ – Groesbeek
4 januari t/m 28 februaril 2011
Dit van origine in longziekten gespecialiseerde centrum is gelegen in de bossen ten zuiden van Nijmegen. In het restaurant mag ik een expositie inrichten, wat ik als een fantastische gelegenheid ervaar om schoonheid in aan dit bijzondere centrum bij te kunnen dragen.
Openingstijden restaurant van 10:00 tot 14:00, of bel 024-6859350
Nijmeegsebaan 31, Groesbeek. www.ulcd.nl

Imtech Infra BV – Amersfoort
11 mei 2009 t/m 28 februari 2011
Dankzij mijn broer, die human recources manager is bij Imtech Benelux, stond werk van mij ter bezichtig op zijn kantoor met een verwijzing naar de kunstenaar. Geweldig Harry!
Hardwareweg 11, Amersfoort

Galerie Mouseion – Doesburg
8 april 2010 t/m januari 21 januari 2011
In de sfeervolle kunst benodigdheden winkel / galerie ‘Mouseion’ in Doesburg heb ik tussen al het mooie materiaal divers ruimtelijk werk ter bezichtiging in mogen richten van april t/m juli. Na die expositie periode mocht ik wat werk ter bezichtiging achter laten.
Openingstijden: maandag t/m zaterdag en iedere eerste zondag van de maand open met Culturele route Doesburg.
Zandbergstraat 5, Doesburg. www.galeriemouseion.nl

2010

Hilton Stockholm Slussen hotel – Stockholm
4 september t/m 4 oktober 2010
Deze uit handen gegeven expositie leidde tot een kleine tentoonstelling in het Hilton in Stockholm.   

Guldgränd 8, Stockholm Sweden

Zomercultuur – Laag Keppel
21 juni 2010
Op deze culturele zomermarkt, tegen het decor van schilderachtig Laag Keppel ben ik opnieuw een van de genodigde kunstenaars geweest.
o.a. Dorpsstraat, Laag Keppel. www.cultuurachterhoek.nl

Gerheysenhof – Doesburg
20 juni 2009 t/m begin juni 2010
Wat begon met één box op verzoek van Aum, mede eigenaar van ook de Commanderij,  resulteerde in meer werk wat terecht kwam in de fraaie Gerheysenhof en sindsdien ter bezichtiging is gesteld naast al het zilverwerk en glas van René Lalique. Een bijzondere plek!
Gasthuisstraat 1, Doesburg. www.gerheysenhof.nl

Gasthuis du Soleil – Doesburg
04 oktober 2009 – 07 maart 2010
Expositie in het paleis der zintuigen ‘Gasthuis du Soleil’. Op de middeleeuwse en magische zolder boven de keuken mocht ik een enkele  meters lange tafel inrichten. Iedere 1e zondag van de maand ontving ik bezoekend publiek van de Culturele route Doesburg en kon in de ambiance van het gebouw mijn werk en filosofie erover toelichten.
Gasthuisstraat 8, Doesburg. www.gasthuisdusoleil.nl

ABN AMRO bank – Doesburg
23 juni 2009 – 08 maart 2010
De ABN AMRO, gelegen aan de poort naar de Commanderij kwam zonder kunst te zitten, als gevolg van de crisis. Daar had de manager echter een oplossing voor: hij had gezien dat deze nieuwe buurman een kunstenaar is. Als snel werd er een glazen vitrine kast in de foyer omgetoverd tot installatie. Of de crisis ermee bestreden is weten we nog niet, de kale sfeer in die bank wel.
Kerkstraat 13, Doesburg

Commanderij – Doesburg
18 mei 2009 – 03 maart 2010
In de oude Commanderij, fundatie c.a. 1270, mocht ik van de eigenaars in ruil als kraakwacht mijn atelier inrichten. Dit illustere gebouw was ooit gebouwd voor en door ‘Tempeliers’. Ofschoon midden in het centrum leverde dit 4700 kubieke meter inhoudelijk gebouw serene ruimte op. Behalve sommige nachten… dan kwam er weinig verklaarbaar leven in het gebouw. Die indrukken vertaalde ik terug naar beeld en tegen het najaar leverde dit één grote installatie op.
Kerkstraat 11, Doesburg. www.gerheysenhof.nl

2009

Zilverschoon – Doesburg
2 juli 2009 – 08 augustus 2009
Tussen al het zilverschoon en kunst van moderne en oude meesters mocht deze keer Nienke van mij inrichten. Kubussen als sokkels voor zilver… Een prachtbeeld.
Kerkstraat 29, Doesburg. www.zilverschoon.info

Zomercultuur – Laag Keppel
20 juni 2009
Op deze eerste culturele zomermarkt in Laag Keppel was ik een van de exposerende kunstenaars. De regen heeft het succes van deze pilot niet mogen drukken.
o.a. Dorpsstraat, Laag Keppel. www.cultuurachterhoek.nl

Kunst & Style – Doesburg
09 mei – 21 juli 2009
Eerste officiële expositie in Nederland, o.v.v. ‘Cube-Art’ van Marius de Groot, in trendy galerie Kunst & Style.
Meipoorstraat 9, Doesburg.

2008

Flavor’s – Boudhanath (Kathmandu Nepal)
Augustus & september 2008
Mijn eerste cube-expo in arty café ‘Flavor’s te Boudhanath Nepal, met als doel de opbrengst voor een weeshuis te gebruiken. Nog nooit zo snel kunst over de toonbank zien gaan.

 

arttoheart

© 2024 Marius de Groot

+31 6 30408903