Marius de Groot

Kunst & Navigatie

Recensies

Els Muskens, 2016
“Marius maakt prachtige abstracte objecten in heldere kleuren. Unieke kunstwerken van hout. Geinspireerd door Nepal, de Europese binnenwateren, het ontastbare en mysterieuze. Ieder werk is uniek en wordt zelfs op maat en naar wens gemaakt. Het leuke is ook nog eens: vrijwel alle werken zijn interactief / naar eigen inzicht te veranderen en verplaatsen binnen de vorm”.

Feia Hemke, 18 maart 2009
“Kubus1 Als je kijkt met je ogen Acht hoeken, zes vlakken Twaalf zijden, acht kanten Je blik wordt bedrogen Als je kijkt met je gedachten Blauwe vlekken, groene strepen Doelloze lijnen, vage vormen Je verstand is niet bij machte Voor wie durft te kijken met zijn ziel Innerlijk krachtveld, kristallen kern Onzichtbare bron, energiekanon Zit er meer achter dit acryl. Kubus2 Diep van binnen Tussen de muren Van mijn bestaan Ligt iets verscholen Wat mij mijn kleur geeft Wat mij vormt Daarin behuisd Ligt de ziel Van de kunstenaar”.

Hans & Tilly Lammers, 30 januari 2010
Til “Deze kubus stemt me soms tot nadenken, maakt blij en door de draaimogelijkheden kan hij mijn stemming beinvloeden”. Hans “Een kubus die door zijn kleurnuances mijn stemming goed weergeeft. Door zijn tekening kan ik mijn gemoedsinstelling terugvinden”.

Aum Janssens, 29 januari 2010
“Toen Marius mij een kubus cadeau gaf vroeg ik aan hem of hij de kubus open wou maken door er een open doos van te maken, dat heeft hij gedaan. Zo is de kubus voor mij een ruimte geworden die open en dicht kan. Zoals de pyramides in Egypte zijn gebouwd als een Engina Magica zo ervaar ik de kubus. Ceremonies en rituelen vragen om attributen in de zin van voertuigen om iets of gevoelens en emoties te dragen of transporteren om er gestalte aan te geven, tastbaar maken. Deze kubus is voor mij een soort minitempel. Een quarantaine of rustoord voor emoties”.

 

 

© 2024 Marius de Groot

+31 6 30408903